7 besplatnih programa koje morate odmah da instalirate

Ovo su najvažnije aplikacije i programi koje obavezno morate da imate na svom kompjuteru.

Gogle Chrome – Ovo je više nego očigledan izbor, ali na raspolaganju imate i Opera ili Firefox brauzere

Bezbednost

Avira – Trenutno možda najbolji besplatni anti-virus program

Poruke

Skype – ma koliko korisnici mrzeli “unapređenja” koja kompanija s vremena na vreme predstavlja, ovo je možda najbolji način da ostanete u kontaktu sa dragim osobama i poslovnim partnerima.

7-Zip – Ovaj progrma će zipovati ili unzipovati sve što mu pošaljete. Iako je zlatni standarad za mnoge WinRar, ovaj program je potpuno besplatan, ne zauzima mnogo prostora i nikada vas “gnjaviti” da bi bio red da platite za njegovo korišćenje.

 

Multimedija

VLC – Ovaj plejer može da pušta bukvalno sve formate i veoma je pouzdan. Najbolje od svega, nisu vam potrebne instalacije dodatnih codeca.

iTunes – ovo je prava noćna mora za sve vlasnike kompjutera, ali ako imate iPhone, nemate izbora nego da ga instalirate.

Fotografije

GIMP – U pitanju je drugi najbolji program za editovanje fotografija, posle Photoshopa naravno. Ipak, besplatan je i poseduje prilično sličan korisnički interfejs.

 

Dokumenti

Foxit Reader – Ako samo otvarate i čitate PDF fajlove i vrlo retko ih editujete, ovo je prilično dobar izbor. U suprotnom, možete da instalirate moćniji, i znatno zahtevniji, Adobe Acrobat.

Leave a Reply